Tóth János vagyok, immár 6 éve tevékenykedem többek között a nyomdaiparban.

Jelenleg szabadúszó grafikusként vagyok jelen a piacon, de nincs mese, a szívem visszahúz az emblémázás világába.

Én és a nyomdaipar

Macma

A Macma kft.-nél grafikusként kezdtem dolgozni 2015 elején. Itt ismerkedtem meg komolyabban az emblémázással mint szakma. 1 évig dolgoztam grafikus látványtervező és előkészítőként amikor is adódott a lehetőség, hogy kipróbáljam magam a digitális technológia világában. Ez annyira megtetszett, hogy hamar a Macma digitális részlegvezetőjeként találtam magam. Így telt el még 2 év, és én faltam a tapasztalatokat, melyik terméket mivel lehet legjobban emblémázni, mit mivel a legjobb előkezelni, beleástam magam az UV gépek terméksablon tervezés fortélyaiba, hogy azt a legtermelékenyebben lehessen használni. Röviden magával ragadott az ipar. Majd 2018-ban kaptam egy ajánlatot a Reklámajándék.hu Kft.-től amit elfogadtam.

Golding | Reklámajándék.hu Kft.

A Golding | Reklámajándék.hu Kft.-nél 2018-ban kezdtem el munkálkodni. Egy olyan megbízást kaptam, amit nagyon magaménak éreztem. A feladatom az volt, hogy alakítsam ki a digitális részlegüket, indítsam el a szublimációs üzemet. Amikor odakerültem csak egy síkágyas UV nyomtatóval rendelkeztek, illetve 3 db fiber lézergravírozó géppel. Beleástam magam a projektbe, felkutattam a legmegfelelőbb gépeket, beszállítókat. A részleg elindulása után teljes kapacitással szállítottuk a termékeket fotóminőségben, mégis nagyipari mennyiségben. Biztos voltam benne, hogy sosem fogok igazán eltávolodni a nyomdaipartól. Időközben a tulajdonomat képzi már több síkvasaló, bögrenyomó prés, szublimációs nyomtatók, és egy vágóplotter. Így saját projektbe kezdtem.

Saját vállalkozás

Saját vállalkozásba még a Macma Kft.-nél töltött idők alatt kezdtem, mégpedig a tepolod.hu formációval. Ez mára megszűnt, de ez egy olyan webshop volt, ahol az emberek saját maguk tervezhetik meg pólóikat, bögréiket. Kezdő vállalkozásként voltak nehézségei, de elég jól működött. Sajnos munka mellett nem tudtam elég időt fordítani rá, ezért megszüntettem. Vidékre költözés miatt viszont újra belevágtam a vállalkozásdiba, jelenleg szabadúszó grafikusként, de a nyomdaipart sem szeretném elereszteni. 

Miért engem?

Alvállalkozói státusz

Amennyiben mellettem esik a választás, 100%-ig számlaképes vagyok, így mint alvállalkozó tudnám segíteni a céget, ami sokkal előnyösebb konstrukció, mint egy alkalmazotti lét.

Hivatás

Mivel számomra a grafika és a nyomdaipar hivatás, ezért garantálni tudom, hogy mindig 150%-ban pörög az agyam az adott projekten.

Hozzáértés

Több mint 6 éves tapasztalatom alatt folyamatosan bújtam és tanultam a szakirodalmat, a legújabb technológiákat, fejlesztéseket. Így magas hozzáértésemmel támogathatom a cég működését.

Rugalmasság

Rugalmas embernek tartom magam, így legyen bárminemű feladat, én biztosan vevő leszek rá.

Sokoldalúság

Annak ellenére, hogy csak egy adott feladatra vagyok felbérelve, biztos hogy ahol hasznos észrevételem van, azzal előállok a cég felé. Amennyiben erre természetesen igény van.

Miben tudok segíteni?

Grafika:

Látványtervezés

A szívem(egyik) csücske. Mivel Magyarország vezető cégeinél dolgoztam, így nagy rálátásom van a látványtervezés fortélyaira, szem előtt tartva a különböző technológiai kritériumokat, határokat. Vállalom látványterv template-ek létrehozását ezzel gyorsítva a látványterv készítés folyamatát.

Grafikai előkészítés

Szublimáció, UV, Gravír, Tampon, Szita, Transzfer, legyen az bármilyen technológia, a grafika előkészítése nem akadály. 

Sablontervezés

Digitális technológiákban leginkább rengeteg termékhez terveztem már sablont, legyen az karkötő vagy üvegmakett, mindenre találtam megoldást.

Egyéb grafikai segítség

Bármi féle egyéb grafikai segítségre van szüksége a cégnek, rám lehet számítani.

Termelés:

Bértermelés

Úszik az üzem? Kellene valaki szalagvégre, vagy az UV gép elé? Vállalok bértermelést, tehát ha közel a határidő, és nincs elég ember, rám lehet számítani, bármi legyen is a feladat.

Matrica gyártás

Mivel rendelkezem erre megfelelő gépekkel(nyomtató+plotter), vállalok matricagyártást. Igény esetén műgyantás matrica is kivitelezhető.

Szublimálás

A szublimáció a szívem (másik) csücske. Több hőpréssel is rendelkezem, tehát ha olyan projekt van amit inkább kiszervezne a cég, én vállalom pincétől a padlásig.

Gyártás tervezés

Mivel elindítottam egy egész részleget, így beleszerettem a termelés tervezésbe is. Az automatizálást, költséghatékonyságot szem előtt tartva tervezem meg a gyártás menetét, hogy minden a lehető leggördülékenyebben, veszteség mentesen (selejt gyártás, stb.) menjen. 

Elérhetőségeim

Amennyiben felkeltettem a cég érdeklődését, az alábbi elérhetőségen, vagy itt a weboldalon lehet utolérni.

nyomda@logocraft.hu

Köszönöm a figyelmet, remélem mielőbb együtt dolgozhatunk! 🙂